A A A K K K
для людей із порушенням зору
Фурсівська громада
Київська область, Білоцерківський район

Святкування Дня села Фурси

Дата: 02.10.2019 10:17
Кількість переглядів: 2224

Фото без опису

      28 вересня село Фурси в черговий раз святкувало свій день народження. Особливістю цьогорічного свята було те, що воно відбувалося за участю всіх старостинських округів громади, а також гостей з Івано-Франківської області та сусідніх районів.

     Свято розпочалося з розгортання найбільшого Державного Прапора України, який був доставлений у село Фурси депутатами сільської ради Віталієм та Сергієм  Шароварами. Підняття прапора та його розгортання викликало бурхливі емоції та величезне патріотичне піднесення у всіх присутніх, що долучились до його розгортання.

    Святкові урочистості розпочалися у Фурсівському Будинку культури спільним виконанням Державного Гімну та Гімну села Фурси трьома хоровими колективами: «Серпанок», «Вечірня зірка» та «Молодички». Радісно зустріли присутні вихованців КУ ЗДО «Сніжинка» з їхніми віршами та запальним таночком. Сценарій свята цього року був побудований у форматі презентації книги «Історія, писана життям. Про історію сіл Фурси та Чмирівка».

    Тепло привітав присутніх сільський голова – Микола Іванович Фурсенко. Він коротко розповів про історію та здобутки громади, а також нагородив кращих представників громади грамотами та подяками Київської ОДА. На святі були відзначені також довгожителі села, ювіляри, які святкували у 2019 році своє «Золоте весілля», а також кращі господарі села та працівники різних сфер діяльності.

    Концертна програма була представлена виступами, як досвідчених працівників культури, так і молодими талантами. Приємно вразили своїм виступом гості з села Старий Лисець Івано-Франківської області та фінальний виступ народного аматорського хору «Серпанок».

   До уваги всіх присутніх була чудова виставка народних умільців у сільській бібліотеці, майстер класи та виставка дитячих поробок, а також столи зі щедрими дарунками від старостинських округів. Ну і звичайно, козацька каша та смачна юшка кожному бажаючому!

   Свято вдалося на славу! Нехай процвітає і надалі українське село Фурси зі своїми давніми традиціями на новітніми здобутками!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора