A A A K K K
для людей із порушенням зору
Фурсівська громада
Київська область, Білоцерківський район

Новини

Дата: від до Скинути

СКАЗ – це смертельне захворювання!

З 26 лютого по 1 березня 2024 року в Україні відзначають тиждень обізнаності про сказ, тому хочемо нагадати, що сказ – це загальна вірусна інфекційна хвороба спільна для тварин та людей, яка завжди закінчується смертю. Кожний громадянин повинен знати про заходи попередження цього небезпечного для життя захворювання. В природних умовах резервуаром вірусу сказу є лисиці, вовки, кажани та інші дикі тварини, але більшу небезпеку в інфікуванні людей несуть хворі домашні тварини, яких в умовах війни стає більше. Людина може захворіти від хворої на сказ тварини через укус, подряпину та мікроушкодження шкіри, потрапляння контамінованої збудником сказу слини на слизові оболонки. У людини інкубаційний період сказу, як правило, триває 1–3 місяці, але може варіюватися від одного тижня до року, залежно від низки факторів: - місця, кількості й глибини укусів (найнебезпечніші укуси в обличчя та голову загалом); - кількості й активності вірусу, що потрапив у рану; - віку постраждалого (діти вразливіші за дорослих). Початкові симптоми сказу: підвищення температури та біль, а також незвичні або незрозумілі відчуття поколювання, пощипування чи печіння у місці пошкодження. У процесі поширення вірусу центральною нервовою системою розвивається прогресивне запалення головного і спинного мозку, що закінчується смертю. У разі контакту з хворою або підозрілою на сказ твариною, показана негайна госпіталізація і введення антирабічної вакцини разом з імуноглобуліном. Пам’ятайте, що ліків від даного захворювання не існує! Тому бережіть себе і вчасно звертайтеся за медичною допомогою.

13:00 27.02.2024

Запобігання торгівлі людьми

У сучасному світі торгівля людьми є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. Глобалізація в світовому масштабі, зростаюча взаємозалежність та взаємопов’язаність держав, нерівномірність соціально-економічного розвитку окремих регіонів світу спричинили небачене до цього часу поширення такого ганебного і антигуманного явища як торгівля людьми. Тому дуже важливим завданням сьогодення є підвищення поінформованості громадськості про цю глобальну проблему, заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину. В Фурсівській сільській територіальній громаді проводяться інформаційно-просвітницькі заходи із запобігання торгівлі людьми шляхом проведення тренінгів, семінарів, лекторіїв та практичних занять спільно з представниками поліції, закладів освіти, культури, охорони здоров’я та громадських організацій. Під час заходів розповсюджується друкована продукція, переглядаються відеоматеріали з цієї тематики. В Фурсівській сільській бібліотеці для учнів загальноосвітніх закладів відбувся кіноперегляд  мультфільму «Дві маленькі дівчинки». Це короткометражний анімаційний фільм, заснований на реальних історіях двох молодих дівчат, які були жорстоко обмануті близькими людьми та проти їх волі вивезені за кордон, де потрапили в рабство. З метою привернення уваги громадськості до цієї теми службою у справах дітей та сім’ї Фурсівської сільської ради спільно з поліцейським офіцером громади Білоцерківським відділом поліції, директором КЗ «Центр надання соціальних послуг Фурсівської сільської ради проведено ряд інформаційних заходів: Зокрема, користувачам бібліотеки представили  інформ-хвилинку «Людина не товар!», де кожен користувач отримав можливість ознайомитися з правовими нормами українського та європейського законодавства із протидії торгівлі людьми, статтями з правових збірників та періодичних видань. Відбулася вулична акція з розповсюдженням інформаційних пам’яток «Кожен має право на допомогу»  з метою пропагування шанобливого ставлення до людей похилого віку, людей з обмеженими фізичними можливостями, сімейних цінностей, протидії торгівлі людьми, насильству в сім’ї, гендерної рівності в усіх сферах життєдіяльності суспільства. Проведено відеозастереження «Торгівля людьми — це сучасна форма рабства»,   де учасники заходу дізнались про  види торгівлі людьми, такі як: примусова праця, жебрацтво, вилучення і трансплантація органів, «кіднепінг» тощо.

10:06 19.10.2023

Закон України про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії

Прийнятий Закон України від 21.03.2023 № 3005-ІХ «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» Ознайомитися можна ТУТ

12:26 02.05.2023

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ - актуальна проблема!

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ - актуальна проблема, тому просвітництво щодо запобігання ризику втягнення людей в цей процес, шляхом підвищення психологічної готовності протистояти викликам є необхідністю сьогодення.

13:03 20.04.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора