A A A K K K
для людей із порушенням зору
Фурсівська громада
Київська область, Білоцерківський район

Президент України Володимир Зеленський дав пресконференцію на форумі "Україна. Рік 2024"

Дата: 26.02.2024 15:00
Кількість переглядів: 53

У неділю 25 лютого, президент України Володимир Зеленський дав пресконференцію на форумі "Україна. Рік 2024". Основні тези промови президента:

1) Україна обов'язково переможе в цій війні. Хоч найважче було два роки тому, проте зараз - в нас немає альтернативи не перемогти. Ми не маємо можливості програти, адже якщо Україна програє — нас не буде.

2) Ми будемо відмовлятись від будь-яких нав'язаних форматів перемовин та будь-яких формул миру. Ініціатива щодо безпеки держави може йти тільки від України.
Немає альтернативи в України і українців, ніж вибороти собі безпеку: вона повинна бути гарантованою і нашою внутрішньою безпекою, нашою сильною армією (допоки ми не в НАТО) і також гарантіями безпеки від наших партнерів. 

3) Щодо війни в 2024 році - не все йде за планом, не все залежить від нас - деякі речі залежать від партнерів, тому є затягування тих чи інших процесів. Проте, план боротьби України на цей рік є, і дуже важливо, щоб допомога надходила вчасно, бо війна сьогодні - технологічна. 

4) Тиск росіян на полі бою достатньо сильний. На цей час інтенсивність застосування ними артилерії в співвідношенні 1/12. Нашому війську потрібне співвідношення хоча б 1 до 1,5, 1 до 3 - тоді ми зможемо відтіснити росіян. Якщо ми будемо сильні зброєю, ми переможемо. Поки не буде необхідної кількості боєприпасів, ми зможемо стояти або будемо втрачати 100 метрів, 50 метрів нашої землі. Все це для нас важливо, але стратегічно важливіше – не втратити людей.

5) Час не можна втрачати. 31 тисяча українських військових загинули в цій війні. Кожен з них – це великі втрати для нас.

6) Американська допомога – це питання не фінансового резерву. Це питання конкретних пакетів зброї, наповнення конкретного захисту нашої держави.

7) Попри загарбницьку війну на території України, Росія також активно веде інформаційні гібридні атаки - проти яких складно боротися, особливо з сучасними технологіями. Особливо складно, коли навіть деякі представники нашої громадськості не розуміють до кінця, як працюють соц. мережі та різні медіа платформи.

8) Ми не ведемо перемовини з нашими партнерами щодо застосування їхніх армій на території України. Якщо Україна буде в НАТО – для нас це найпотужніші безпекові гарантії.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора