A A A K K K
для людей із порушенням зору
Фурсівська громада
Київська область, Білоцерківський район

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ІНФОРМУЄ

Дата: 04.03.2020 13:20
Кількість переглядів: 408

 

ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Управління комунікацій

04151, м. Київ – 151, вул. Народного Ополчення, 5а

телефон (факс) 246-23-40

 

Подання Таблиці даних платника податку

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що платник податку має право подати Таблицю даних платника податку за встановленою формою (далі – Таблицю)  без факту зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування (далі – ПН/РК)  в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) - п.12 Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою  Кабінету Міністрів України від 11.12.2019  №1165.

Таблиця містить інформацію щодо специфіки діяльності платника податку, її подання - це право платника.

Таблиця може подаватися незалежно від факту зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН.

Подавати Таблицю з кожною квитанцією про зупинення реєстрації в ЄРПН податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної, платнику податків не потрібно.

У Таблиці платник податків зазначає:

-  види економічної діяльності відповідно до КВЕД;

- коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України;

-  коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг (далі – ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України (п. 13 Порядку зупинення).

Таблиця подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку (п. 14 Порядку зупинення). Зазначені документи розглядаються комісією регіонального рівня, яка приймає рішення про врахування або неврахування Таблиці.

У разі якщо за результатами перевірки податкової накладної/розрахунку коригування визначено, що ПН/РК відповідають одній з ознак безумовної реєстрації, визначених у п 3 Порядку зупинення, зокрема, якщо у ПН/РК відображена операція за товаром з кодом згідно з УКТЗЕД та/або послугою за кодом згідно з ДКПП, які зазначені у Таблиці, що врахована контролюючим органом, реєстрація таких ПН/РК в Єдиному реєстрі податкових накладних не зупиняється.

ГУ ДПС у Київській області

 

 

 

 

Фізичні особи мають право провести звірку щодо об’єкта оподаткування транспортним податком

Головне управління ДПС у Київській області у зв’язку з наближенням термінів  нарахування  транспортного податку інформує, що фізичні особи - платники транспортного податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за місцем своєї реєстрації для проведення звірки даних щодо:

- об’єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;

- розміру ставки податку;

- нарахованої суми податку.

При цьому, у разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів (зокрема документів, що підтверджують право власності на об’єкт оподаткування, перехід права власності на об’єкт оподаткування), контролюючий орган за місцем реєстрації платника податку проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення, а попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним) (п.п.267.6.10 п.267.6 ст.267 ПКУ).

Фізичні особи – нерезиденти звертаються за проведенням звірки даних до контролюючих органів за місцем реєстрації об’єктів оподаткування.

ГУ ДПС у Київській області

 

Чи можна зареєструвати в ЄРАН акцизну накладну або розрахунок коригування, з дати складання яких минуло 120 календарних днів?

Головне управління ДПС у Київській області повідомляє, що суб’єкт господарювання може зареєструвати в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН) акцизну накладну або розрахунок коригування до неї, якщо з дати їх складання минуло 120 календарних днів, але в межах строку позовної давності (1095 календарних днів).

При цьому, для врахування в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового обсягів пального, облік якого здійснювався в системі електронного адміністрування реалізації пального, необхідно було у порядку та у терміни, визначені підпунктами «а» та «б» п. 23 підрозд. 5 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України, здійснити розподіл обсягів такого пального між акцизними складами та/або акцизними складами пересувними шляхом складання та реєстрації в ЄРАН акцизних накладних перших та других примірників розподільчих акцизних накладних. Після закінчення такого терміну можливість реєстрації в ЄРАН першого та другого примірника розподільчої акцизної накладної відсутня.

Також, відсутня можливість коригування акцизних накладних, складених за формами, затвердженими наказом Міністерства фінансів України від 25.02.2016 № 218, та зареєстрованими в ЄРАН до 15 липня 2019 року (включно).

ГУ ДПС у Київській області

 

Військовослужбовці, які отримують грошове забезпечення, не мають права на податкову знижку

Головне управління ДПС у Київській області інформує, що відповідно до п.168.5 ст.168 Податкового кодексу України, суми податку на доходи фізичних осіб, що утримуються з грошового забезпечення, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, особами рядового і начальницького складу органів внутрішніх справ, Державної кримінально-виконавчої служби України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, державної пожежної охорони, органів і підрозділів цивільного захисту, податкової міліції у зв’язку з виконанням обов’язків несення служби, спрямовуються виключно на виплату рівноцінної та повної компенсації втрат доходів цієї категорії громадян.

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб’єктами господарювання, – це документально підтверджена сума (вартість) витрат платника податку - резидента у зв’язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених ПКУ (п.п.14.1.170 п.14.1 ст.14 ПКУ).

Заробітна плата – це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються (надаються) платнику податку у зв’язку з відносинами трудового найму згідно із законом (п.п. 14.1.48 п. 14.1 ст. 14 ПКУ).

Порядок застосування податкової знижки передбачений ст. 166 ПКУ.

Нормами підпункту 166.4.2 п. 166.4 ст. 166 ПКУ визначено, що загальна сума податкової знижки, нарахована платнику податку в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ.Отже, військовослужбовці які отримують грошове забезпечення, не мають права на застосування податкової знижки.

Право на податкову знижку має фізична особа, яка є найманою особою, виключно до доходів, одержаних протягом року у вигляді заробітної плати.

ГУ ДПС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора