A A A K K K
для людей із порушенням зору
Фурсівська громада
Київська область, Білоцерківський район

Перспективи приміського залізничного сполучення Київщини проаналізували на Всеукраїнському форумі

Дата: 24.02.2021 11:13
Кількість переглядів: 4491

Перспективи проєкту приміського залізничного транспорту City Express, що буде впроваджено на Київщині обговорили сьогодні, 23 лютого, під час Всеукраїнського форуму «Україна.30».

«Проєкт City Express досить прагматичний, практичний і реальний. Він не потребує дуже великих вкладень, але він дасть значний ефект Києву, дозволить розвантажити дороги і дозволить киянам дихати чистішим повітрям. Сьогодні кожного дня до Києва приїжджає до 450 тис. осіб. З них 77 тис. приїжджає залізничним транспортом вдень. В рамках цього проєкту ми плануємо збільшити кількість пасажирів до 150 тис. пасажирів в день», – зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Володимир Жмак.

Він також розповів, що проєкт є практичним і для його реалізації вже є  необхідна інфраструктура. , «Сьогодні ми плануємо, відремонтувавши деякі ділянки, покращивши диспетчеризацію, вийти на цифру 150 тис. пасажирів в день. Ми будемо впроваджувати нові інструменти для приміського руху — це човникові електрички. Ми будемо починати експлуатацію човникових електричок на маршруті Буча-Святошино для того, щоб об’єднати метро з приміським сполученням», – розповів Володимир Жмак.

Повідомляє пресслужба Київської ОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора